Президентът на Сърбия Александър Вучич  изрази днес съболезнования на семействата

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич  изрази днес съболезнования на семействата
Коментари Харесай

Сърбия предприема нови мерки след масовите убийства през последните 48 часа

Президентът на Сърбия Александър Вучич  изрази през днешния ден съболезнования на фамилиите на убитите в всеобщата пукотевица край Младеновац и разгласи, че страната ще предприеме нови ограничения, заяви РТС.

Втори път за последните 48 часа би трябвало да се обърнем към народа, показвам съболезнования за незаконно убитите тази нощ хора. Всяка  дума е сложна, непотребна и  същевременно  незадоволителна. Това е нахлуване против цялата наша страна, заяви  президентът Вучич в послание от президентството дружно с членове на сръбското държавно управление.

Ще назначим 1200 служители на реда в идващите шест месеца и ще прехвърлим още 1000 чиновници в учебните заведения. През идната година ще осигурим постоянно, във всяко учебно заведение да има служител на реда. Искаме да осигурим успокоение на нашите  деца и родителите, съобщи Вучич, представен от сръбските медии.

 Президентът разгласи, че ще последва разоръжаване на Сърбия и ще бъдат направени такива инспекции, след които Сърбия ще остане  с 30 000-40 000 единици оръжие.

 Вучич  съобщи, че стрелбата тази нощ е била терористична офанзива, при която специфичните елементи са  имали за задача да арестуват или обезвреждат терорист.

" Злодеят беше задържан и в никакъв случай повече няма да види бял свят. Няма да излезе от пандиза ", съобщи сръбският президент. Той разгласи, че държавното управление ще одобри умозаключение, с което подрежда на Министерство на вътрешните работи незабавно да приготви промени в закона за боеприпасите, който ще затегне изискванията за носене на оръжие.

" Ще разоръжим изцяло Сърбия. Наказанията за владеене противозаконни оръжия ще бъдат доста високи, тъй че дано да забележим по какъв начин може да извършите нещо като това, което се случи през вчерашния ден ", сподели Вучич. Той добави, че ще бъдат затегнати и изискванията за потребление на ловно оръжие.

Сръбският президент разгласи, че през днешния ден ще се състои съвещание на Бюрото за съгласуваност на службите за сигурност, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР